Repertoire Search

Anders Koppel

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

Concerto for Violin, Accordion and Orchestra (2001)
Publisher
Edition Wilhelm Hansen Copenhagen
Category
Soloists and Orchestra
Year Composed
2001
Duration
25 Minutes
Solo Instrument(s)
Violin, Accordion
Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 

Programme Note
Anders Koppel Concerto for Violin, Accordion and Orchestra (2001)
Koncert for violin, accordeon og orkester blev til på bestilling af Duo Modus, til hvem stykket også er tilegnet. Det blev komponeret fra foråret 2001 til foråret 2002 mens flere andre værker var i støbeskeen, således Koncert for Percussion og Orkester (2001), Sonatine for blæserkvintet (2002) og Solo Concertante for solo klaver (2002), og koncerten nød derfor godt af flere gange at blive genoptaget og revideret med friske øjne. Således blev den tredje sats til sent i processen, da det blev klart at værket behøvede en scherzo for at finde sin balance. Koncerten er den tolvte i rækken af mine solokoncerter og er i sin form inspireret af den klassiske solo-koncert - virtuose solostemmer i dialog med hinanden og med orkestret
igennem fire satser.

En bred første sats med et energisk hovedtema og et mere lyrisk sidetema i vekslende belysning frem mod satsens højdepunkt, derpå en lille cadence og en kort reprise af hovedtemaet.

Anden sats begynder med en koral, der bygger på den gamle middelaldermelodi "Når mit øje træt af møje". Temaet bliver gradvist udviklet og forvandlet, for til sidst at dø ud i koralen.

Tredje sats er - som nævnt - en hurtig scherzo, der er inspireret af solsorteungens ene tone i det tidlige forår. Satsen afbrydes af et kort smertefuldt suk, men vender tilbage til det hurtige hovedmotiv, der tynder ud og standser brat. Sidste sats er skrevet i en dramatisk, hurtig 6/8 rytme, der bliver vendt og drejet i alle dens dansante muligheder. I en livfuld udveksling af idéer mellem de to solister og orkestret. Festen bliver - via en cadence med orkesterakkompagnement - ført til sin kulmination.

Anders Koppel 2002
 • Ensemble
  Danish National Symphony Orchestra
  Soloist(s)
  Christina Åstrand (violin), Bjarke Mogensen (acc)
  Conductor
  John Storgårds
  Dacapo:
Performances
Reviews
“The concerto, written especially for Duo Modus, sounds good and is well composed, with among other things marvellously stimulating rhythmic power, finely shaded treatment of timbre and a wide range of musical idioms which made the music direct and relevant. And the audience was quick to show its appreciation with whistling and standing ovations … Surely this work will become a classic?"
Steen Søgaard, Jyllands Posten,16/11/2002
Close X

Newsletter Signup

Enter your email address to keep up to date with the latest news and special offers from Music Sales Classical.
Your data is secure and you can unsubscribe at any time. Read our Privacy Policy
Click here to receive regular news
© Copyright 2020 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.