Repertoire Search

Bent Sørensen

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

Serenidad (2012)
Publisher
Edition Wilhelm Hansen Copenhagen
Category
Soloists and Orchestra
Year Composed
2012
Duration
24 Minutes
Solo Instrument(s)
cl
Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 

Programme Note
Bent Sørensen Serenidad (2012)
”Hele tiden mens jeg komponerede, så jeg klarinetten som en fugl eller en dukke, der forsøgte at flygte fra et orkester, et rum, en rede”. Sådan fortæller den danske komponist Bent Sørensen om sin klarinetkoncert Serenidad, der blev uropført i 2012 i Concertgebouw i Amsterdam. Koncerten skriver sig ind i en fornem række af værker for solist og orkester, fra violinkoncerten Sterbende Gärten, der i 1996 indbragte Bent Sørensen Nordisk Råds Musikpris, til en forunderlig poetisk Trompetkoncert (2012-13) skrevet til norske Tine Thing Helseth.

Titlen Serenidad, der er spansk og betyder klarhed eller ophøjet ro, kom til Bent Sørensen, da han i et antikvariat i Barcelona faldt over en digtsamling med denne titel. Og selv om musikken, med sit krav til solisten om at spille i klarinettens højeste leje, er fysik krævende og uhyre virtuos, er musikken præget af en drømmende lethed, der får en særlig magisk karakter i anden sats, som ifølge komponisten er præget af lyden af trin: ”Klarinetten er som en vandrende dukke om morgenen i Venedig.”

Mod slutningen af Serenidad udvides koncertens akustiske rum, da solisten og orkestret spiller sammen med en række ghettoblastere, der afspiller optagelser med Martin Fröst.




Score preview


Performances
Close X

Newsletter Signup

Enter your email address to keep up to date with the latest news and special offers from Music Sales Classical.
Your data is secure and you can unsubscribe at any time. Read our Privacy Policy




Click here to receive regular news
© Copyright 2019 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.