Repertoire Search

Bent Sørensen

Publisher: Edition Wilhelm Hansen

Schattenlinie (2010)
Work Notes
Uropføres på Risør Kammermusikfest 2005 d. 2. juli kl. 18.00 af Sharon Kam (klarinet), Lars Anders Tomter (viola) og Leif Ove Andsnes (piano).
Publisher
Edition Wilhelm Hansen Copenhagen
Category
Small Ensemble (2-6 players)
Year Composed
2010
Duration
15 Minutes
Orchestration
Availability
Buy this work
Worldwide Sales   North American Sales
 

Programme Note
Bent Sørensen Schattenlinie (2010)
I 2005 blev jeg inviteret som festivalkomponist til "Risør", og i den forbindelse komponerede jeg en lille sats til festivalens to kunstneriske ledere: pianisten, Leif Ove Andsnes og bratschisten, Lars Anders Tomter. Dertil en klarinet - Sharon Kam, så værket kunne leve i Mozarts Keglebanetrio besætning. Værket blev til Schattenlinie, og i første omgang var det kun i én sats – den nuværende tredje sats af det endelige fem-satsede værk.

Titlen kom til mig nogle måneder før i Hannover, hvor jeg så en installation med samme titel i en kirkeruin. En skyggelinje tegnet op, og i min lille sats er der indlagt en skyggelinje i musikken, som de tre musikere hele tiden søger imod.
Det var en vidunderlig uge i Risør, og efter aftale med Andness og Tomter komponerede jeg til de følgende festivaler én sats om året til værket var færdigt. En af satserne har små tekstfragmenter fra Tjekhov’s ”Kirsebærhaven”, og på et tidspunkt havde jeg den vilde plan, at lade værket føre til en opera over Tjekhovs skuespil. En plan jeg senere opgav.

- Bent SørensenPerformances
Close X

Newsletter Signup

Enter your email address to keep up to date with the latest news and special offers from Music Sales Classical.
Your data is secure and you can unsubscribe at any time. Read our Privacy Policy
Click here to receive regular news
© Copyright 2019 Music Sales Classical. Part of the Music Sales Group.